Keresés Részletes keresés

PIC projekt TIOP 2.2.2/C

A projekt 2013. október 31-én lezárult.

A projekt bemutatása

A projektkiírásban megjelölt hosszú távú, általános cél a PTE Klinikai Központ perinatális intenzív ellátása informatikai és orvostechnológia eszközeinek a fejlesztése és korszerűsítése, mely a rászoruló csecsemők életesélyeit javítja.

Kiemelt feladat, hogy a jelenlegi eszközpark szakmai összetétele és mennyisége kedvezően változzon, képes legyen a felmerülő igények és szükségletek maradéktalan kiszolgálására a korábbinál költséghatékonyabb módon.

A projekt a következő célok eléréséhez kíván hozzájárulni:
  • az ellátás minőségének, hozzáférésének és biztonságának javításán keresztül a koraszülött és súlyos állapotba került csecsemők szövődményes megbetegedéseinek és halálozásának csökkentése az ellátott területen,
  • gazdaságilag fenntartható, költséghatékony működés kialakítása,
  • a gyógyítás hatékonyságának javítása egységes, integrált informatikai megoldások kialakítása.
A fent meghatározott célokat korszerű, a kor színvonalának megfelelő orvos-technikai eszközök beszerzésével / cseréjével kívánjuk elérni.
Informatikai hálózathoz való integrációjuk, gyorsabb és precízebb döntéstámogatást tesz lehetővé, hozzájárulva az ellátási költségek csökkentéséhez, a bent tartózkodási idő mérséklődéséhez, a humán erőforrás hatékonyabb kihasználásához.

 

 

utoljára frissítve: 2014. február 12. 13:18:22

« vissza